Fotky z Velikonoční výpravy

Letošní velikonoční výprava se velmi povedla, hodně jsme si ji užili. Níže je pár fotek, ale není jich moc.

Čtvrtek

Ve čtvrtek dopoledne jsme se sešli na nádraží a už v tu chvíli jsme věděli, že náš vlak bude mít zpoždění a nebude nám navazovat na spoj. I tak jsme ale s nadšením odjeli do Brna, kde na nás čekali všichni Brňáci. Zahájili jsme výpravu a čekali jsme na další vlak, hráli jsme šlapičky a stěžovali jsme si na Zuzku, která zůstala i s kartičkami na vlkodlaky doma.

Přestupovali jsme v Tišnově, kde jsme měli asi půl hodiny na přestup a dostali jsme tam do dvojic syrová vajíčka. Naším úkolem bylo za žádnou cenu nepustit vajíčko z ruky. Když ho pustíme, odložíme, nebo rozbijeme, tak jsme prohráli.

Když jsme dojeli do Nedvědice, čekala nás dlouhá cesta do prudkého kopce. Bylo nám hrozné vedro a když jsme vylezli na kopec, tak začal foukat vítr a byla nám zima.

Po pár kilometrech jsme konečně dorazili na místo. Ubytovali jsme se v útulném podkroví hlavní budovy a odpočinuli jsme si. Rozhodli jsme se vystavit všechny naše drobnosti do burzy a někteří Mloci, kteří nečetli propozice (což je katastrofa!!), zjistili, že měli něco donést a tak se vydali do vesnice, zeptat se místních, jestli nebudou tak štědří a něco jim nedají. K našemu překvapení opravdu pár věcí donesli.

Zbytek dne jsme hráli lakros, žabáky, městečko Palermo a další hry.

Hru s opatrováním vajíčka vyhráli Toko s Olíkem a Ještěrka s Áďou, ale Tokala nás velmi pobavil, když své vajíčko rozmáčkl v kapse a měl od něj špinavou vestu.

Pátek

Ráno dostali Watu a Áďa za úkol vymyslet nějakou ranní hru na rozcvičení a všechny v 8 ráno vzbudit. Někde ale nastala chyba, oni to vůbec nepochopili a nechali nás spát, jak dlouho jsme chtěli. Náladu nám spravila výborná snídaně a sněžení za okny.

Dopoledne jsme hráli hru, při které měli Mloci za úkol získat co nejvíc obrázků, do kterých pak mohli doplnit něco vtipného. Některé z nich jsou nafocené mezi ostatními fotkami.

Odpoledne jsme chtěli na výlet, ale dostali jsme chybnou informaci, že Nagitta s Jonášem a Mikulášem přijedou už za půl hodiny. Nějakou dobu jsme na ně čekali, ale potom jsme se na ně museli vykašlat, protože jinak bychom se vraceli za tmy. Šli jsme se podívat do nedalekého údolí, které je známé tím, že tam roste obrovské množství bledulí. Po cestě jsme taky poznávali různé jarní květiny a smáli jsme se naučným cedulím, které vypadali dost zvláštně a byly na nich chyby. Jediná Ithán se moc nebavila, protože tamní cesta nebyla pro berle vůbec vhodná.

Když jsme se vrátili, Nagitta s Jonášem a Mikulášem už na nás čekali a šli jsme dovnitř. Trochu jsme rozmrzli a zahráli jsme si lakros. Večer jsme dokonce mohli hrát vlkodlaky, protože nás bylo dost. Kartičky jsme si ale museli vyrobit nové.

Sobota

Ráno bylo oproti včerejšku mnohem více akční, budík měl na starost Tokala. Hned po snídani jela Nagitta nakoupit vajíčka na malování a kluci šli dělat mrskačky.

Mrskačky jsme měli hotové a nechali jsme je v jedné chatce, kterou jsme zamkli a mysleli jsme si, že holky nemají šanci se dovnitř dostat.

Po obědě jsme hráli další hru s vajíčky. Tentokrát jsme se rozdělili do týmů a snažili jsme se vyrobit pro vajíčko vhodný „obal“, aby se nerozbilo, když ho pustíme z okna v podkroví. Mohli jsme na něj využít cokoliv, co najdeme v lese, i kdyby to nebyla přírodnina. Každý tým našel nějakou zajímavou věc, kterou by v lese jen tak někdo nečekal. Například polštář, karimatku, 2 hrnce, nebo kus okapu. Skoro všem se povedlo to vajíčko nerozbít.

Po večeři jsme se odstěhovali do vedlejší chatky, aby nám holky nevzaly boty. Když jsme tam ale přišli, zjistili jsme, že nám holky sebraly naše mrskačky. Nechali jsme totiž pootevřené okno. My jsme ale holkám pokazili plány tím, že jsme si přes noc udělali nové pomlázky.

Neděle

Ráno jsme vstali a šli jsme do hlavní budovy. Dostali jsme se tam hned, protože klíč v zámku nebyl pootočený a holky jsme celkem překvapili. Než jsme si ale mohli dát snídani, chtěli jsme získat naše původní pomlázky. Byly poschovávané v jedné chatce. Našli jsme je a v klidu jsme se všichni společně nasnídali.

Následovala burza. Celou výpravu jsme za všechny hry získávali body a konečně jsme je mohli uplatnit. Skoro každý si něco malého odnesl domů.

Zbytek dne jsme uklízeli celý areál a šli jsme na vlak. K večeru jsme dojeli domů.

6. – 9. 4. 2023 Chlébské

Wazi, Toko, Tokala, Ještěrka, Nagitta, Jonáš, Mikuláš, Lumík, Ondra, Áďa, Watu, Ithán, Olík

Fotky najdete opět na našem Rajčeti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *