Velikonoční výprava 2016

Abych čtenáře nezdržovala zdlouhavým popisováním co se na výpravě dělo, pokusím se popsat nejdůležitější část výpravy kterou je nedělní ráno.

Ptáte se proč zrovna nedělní ráno? Protože se z velikonoční výpravy vracíme v neděli, a tudíž je pro nás neděle vlastně Velikonoční pondělí.

Sobotní dopoledne patří tradičním přípravám – kluci jdou na pruty a pletou mrskačky, holky zdobí vajíčka a kují pikle.

Letos nám hrálo hodně věcí do karet, a tak jsme toho využily. Za nepřítomnosti kluků jsme si sbalily všechny věci a měly tak nachystané batohy v pohotovosti. Od paní správcové jsme po telefonu zjistily, kde jsou zamčené lodě, o kterých kluci neměli  tušení.

V sobotu večer po sněmu, jakoby nic, mizí všechny holky za dveřmi jiné chaty, než kde spaly doteď. Místnost je sice o hodně menší, ale nevadí, aspoň nám bude teplo. Zamykáme, zatápíme a spíme, ráno brzy vstáváme…

Ráno zvoní budík poprvé v šest, podruhé v sedm a ten nás už vyhání do akce. Rychle obléci všechno oblečení co je po ruce, venku je jinovatka. Zamknout jídelnu (jsou tam mazance, vajíčka a všechny dobroty) a klíč šup do kapsy. Vytáhnout loď, zamknout (jsou tam ještě další lodě) a klíč šup do kapsy. Vše zatím vypadá slibně. Kluci dál spokojeně spí a my jdeme do akce.

Náš plán spočívá v tom, že se na lodi přeplavíme přes řeku na druhý břeh, na který se nedá dostat suchou nohou a od tam se budeme klukům pochechtávat, jak jsme je vypekly.

Naše přeplavení na začátku vypadá, že skončí katastrofou, ale nakonec vše dobře dopadlo a nikdo jsme se nenamočily. S poslední várkou převážíme velký plechový lavór.

Lavór nám posloužil jako hudební a budící nástroj a za chvíli už vylézají hoši. V jejich tvářích je vidět překvapení a to se nám líbí. Máváme na ně z druhého břehu a pokřikujeme hambaté návrhy ať obnaží svá těla a řeku přeplavou.

Zábava to byla veliká, ovšem až do chvíle, kdy Jirka, Raf a Uhlík přiběhli po naší straně řeky, protože přebrodili asi 800 metrů vzdálený jez. První šlehance přes zadek střídá další údiv, kdy Hlad s Honzou přicházejí ke břehu s lodí (s lodí, která byla zamčená!!!!!). Hlad rozšrouboval zámek a tak nepotřeboval klíče, které jsem tak pečlivě schovala u sebe v kapse. A tak se nakonec kluci přece jen dostali přes řeku k nám, a už lesem zní první výkřiky a první verše jejich originálních říkanek:

„Tumáš, samý vejce, čokovejce, opice, zabíjet slepice, mordovat zajíce, nechat žít samice, mám toho nejvíce, držte si čepice, jedeme, další stanice, Bílovice, Řícmanice, Kanice!“

„Můj exculiber z proutí, každou holku zkroutí!“

Bohužel, opět, nemáme z výpravy mnoho fotek a tak musíte zapojit svoji představivost:-)

Velikonoční výprava 2016

 

 

 

 

1 komentář u „Velikonoční výprava 2016“

  1. A ještě „Za pentličku za vajíčko, vyšupu tě křepeličko!“
    Ta je moje oblíbená 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *